Skip to content
 

Eesti kabemeistrivõistlused Jõgeval.

22.-25. aprillini toimusid Jõgeva spordihoones Virtus Eesti 64-r. kabe meistrivõistlused. Võistlustest võttis osa 8 nais- ja 18 meeskabetajat, neist 7 Jõgeva Kabeklubi mängijat. Mängiti mikromatšide süsteemis,  mis tähendab, et iga kohtumine koosnes kahest partiist.  Kuueteistaastase vaheaja järel kasutati avakäikude loosimist.

Naiste turniiri (mängiti ringsüsteemis) võitis kindlalt Kaari Vainonen (Lasnamäe Kabeklubi) 13 punktiga 14-st. Võitjale järgnesid Piret Viirma (Järvamaa Kabeklubi) 12 ja mullune võitja Jõgeva Kabeklubi esindav Marika Azojan 8 punktiga. Aime Laur ja Pilleriin Visk said vastavalt 7. ja 8. koha.

Mehed mängisid 8 vooru šveitsi süsteemis. Kaotuseta jäid vaid suurmeister Arno Uutma ja Arvo Rist. Võitja ei selgunud, Arno Uutma (Spordiklubi Remii) ja Raivo Rist (Hiiumaa Kabeklubi) kogusid 12 punkti 16-st ja meistritiitel selgitatakse nendevahelises järelmatšis. Pronksmedali pälvis Ain Rool (Järvamaa Kabeklubi), nii tema kui neljandaks jäänud Arvo Rist (Hiiumaa Kabeklubi) kogusid 11 punkti. Suurt elevust tekitas turniiri noorima osavõtja 13-aastase Hendrik Tamme (Pärnumaa SL/Sindi SK Kalju) mäng. Kuigi pidevalt medalikonkurentsi sekkunud mitmekordne oma vanuseklassi Eesti noortemeister pidi lõppjärjestuses leppima kuuenda kohaga, alistas ta 64-r. kabe tippmeistrid Enno Eerma ja Andrus Tulli. Jõgeva meeskabetajate mäng ebaõnnestus, Uno Plakk kaotas koguni 3 matši, võite kogunes samapalju. Nii Tartu Kabeklubi esindav jõgevlane Enno Eerma kui Uno Plakk kogusid 8 punkti ja olid vastavalt 10. ja 11. Mihkel-Kalju Tammeveski oli 6 punktiga 14., Jaan Peets 5 punktiga 15. ja Rein Orav 3 punktiga 17.

Tulemused:
Mehed
Naised

Lisa kommentaar