Skip to content
 

Veteranide EM Riias.

18.-25. septembrini Riias toimuvatel Euroopa veteranide  meistrivõistlustel 100-r. kabes osaleb 54 kabetajat 11 riigist. Eesti on esindatud hiidlase Raivo Risti ja Jõgeva Kabeklubi mängijate Uno Plaki ja Marika Azojaniga. Esimese vooru kohtumises võitis Raivo Rist Plakki, teises voorus Alex Schwarzmani (Israel) ja viigistas kolmandas voorus hollandlase Fred Ivensiga ning on 5 punktiga liidrikohal. Uno Plakk võitis teises voorus hollandlase Gerhard Dunningu ja viigistas seejärel  mustanahalise prantsuse kabetaja Fidele Nimbiga. Marika Azojan viigistas esimeses voorus Boris Plotkiniga (Israel), teise vooru suurüllatusena alistas kunagise NL koondislase Aleksander Ratsi, kolmandas voorus tuli tal vastu võtta kaotus teiselt vene kabetajalt Solik Gershtilt.
Kolme vooru järel liidrikohal asunud Raivo Rist ei suutnud oma edu lõpuni hoida – viikide kõrval kaotas ta seitsmendas voorus hilisemale turniiri võitjale Jevgeni Gurkovile (Venemaa) ja platseerus 10 punktiga 18-st 17. kohale. Uno Plakk seevastu tegi viimases kuues voorus vaid ühe viigi ja sedagi viimases voorus lätlase Gunars Zalitisega. Vahepealsesse perioodi mahtusid võidud lätlase Janis Lelise, Aleksander Schwartmanni (Israel) ja Gabriel Estebe (Prantsusmaa) üle ning kaotused Rafael Zdorovjakile (Saksamaa) ja Aleksander Ratsile (Venemaa). Viimane kaotus oli valus, sest ülekaalukas seisus kadus Plaki malekellalt aeg, mängijate arvates aga võis seda põhjustada toitekeha tühjenemine. Protesti ei suudetud lahendada ja tulemus jäi jõusse. Kokkuvõttes 10 punktiga 19. koht. Marika Azojan kaotas paremad seisud Virgilius Zutautasele (Leedu) ja Janis Lelisele ning võitis Hollandi naiskabetaja Iepie Poepjesi. Kokkuvõttes oli ta 8 punktiga 35. ning naiste arvestuses 6., viis parimat kogusid punkti enam.
Tulemusi saab vaadata http://dambrete.org/ru/

Lisa kommentaar