Skip to content
 

100 r noorte EM (Pinsk 2014)

1. augustil 2014 algavad Valgevenes Pinskis noorte Euroopa meistrivõistlused rahvusvahelises kabes. Eesti koondise 19 liikmelises koosseisus võtavad võistlusest osa ka Jõgeva Kabeklubi tüdrukud Merilii ja Triinu. Turniir kestab 1. augustist kuni 7. augustini ning algab kohe põhiturniiriga (erinevalt eelmisest võistlusest jääb välk seekord  turniiri lõppu). Põnevat blogi  jälgimist.

Seekordsel rahvusvahelise kabe EM`il on osavõtjaid riike 13, teiste hulgas Holland, Belgia, Itaalia.  Holland paistab seda turniiri eriti tõsiselt võtvat, kuna tundub, et treenereid on pea samapalju kui mängijaid.

EM`i avatseremoonia oli sama emotsioonirikas nagu slaaviriikidele kohane – palju laulu ja möllu ning värvikad avakõned. Võistluse toimumiskohaks on jällegi avar pallimängude saal. Majutatud oleme seekord tõeliselt kaasaegses üliõpilaste ühiselamus.

01.08.2014 neidude vanuseklassi noorimad, enne pidulikku avatseremooniat
IMAG0213

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maria, Merilii, Karmen, Triinu ja Berit

01.08.2014   I VOOR

33 kraadises Pinski leitsakus alustati täna pealelõunat I vooruga. Eesti koondise esimese võidu tõi Triinu tüdrukute Euroopa lootuste vanuseklassis Läti kabetaja vastu. Merilii võttis aga põhjalikult ette tüdrukute mini-kadettide vanuseklassis Ukraina kabetaja, kes alistus 45-ndal käigul.

02.08.2014  II ja III VOOR

Vaatamata 35 kraadisele kuumusele jätkasid noored vapralt turniiril mängimist. Tänane päev ebaõnnestus Triinul ning punktilisa ei tulnud. Õnneks võtsid Karmen, Maria ja Merilii lisaks oma mängude analüüsile vaevaks analüüsida ka koos Triinuga  tema mänge ning parandamisruumi natuke ikka oli.

Merilii seevastu läks täna kindlapeale ning leppis mõlema vastasega viigid, väärib märkimist, et nii Vene kui ka Ukraina vastane on tabeli tipuosas. Merilii on hetkel turniiril osalevatest Eesti kabetajatest kõrgemail kohal- 5-s.

IMAG0218

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Triinu koos oma II vooru vastasega

IMAG0220

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Merilii koos oma III vooru vastasega.

03.08.2014  IV VOOR

Täna mängiti turniiril IV voor, päeva teine pool kulgeb korraldajate poolt pakutava meelelahutusega- linnaekskursioon, külastuskäik kloostrisse ning laevasõit jõel.

IV voor ise kulges õnnetult Meriliil, kelle 18 käigul tehtud näpuviga võimaldas mustadega nänginud poolatarist vastasel läbiviia edukas kombinatsioon, mille tulemusena saaavutas ta kahe kivilise edu ja tammi, kuid Merilii võttis ennast kokku ja mängis seisu peaaegu võrdseks, korjates ära ka vastase tammi, kuid sünnipäevalapsest poolataril õnnestus lõpus nappi eduseisu hoida ning Meriliil tuli  kahjuks vastuvõtta kaotus.

Triinu tänane häälestus Hollandi tüdruku vastu oli suunatud ainult võidule ning 65 käigul pärast pikka lahingut see võit ka saabus.

04.08.2014  V VOOR ja VI VOOR

Nagu Ameerika mäed võiks tänase päeva kokku võtta, tunda annab sellise ajaformaadiga turniiride puudus Eestis, mistõttu mängitakse oma mängud ära meeletu kiirusega ning selle pinnalt kipub ka tulemus kannatama.

V voorus kaotas Triinu  meeletut mängutempot arendades Vene tüdrukule, otsustavas mängufaasis tuli sisse lihtne apsakas, mida  tagasi mängida  selle vastasega ei õnnestunudki. Enne kuuendat vooru oli tõsine arutelu taktikaliste probleemide üle ning see tõi tulemi ja 2 punkti Poola tüdruku üle oli tõsiasi.

Merilii vaevleb sama probleemi all, mis vaevab terve Eesti koondise nooremat kontigenti – liigne kiirustamine, mis kajastub kohe ka tulemuses, V voorus õnnestus tempot kontrollida ja tulemuseks oli viik, VI voorus läks jälle rabistamiseks ning kaotus endast tublisti madalamal Läti kabetaja vastu oli tõsiasi. Samas näitab selline kaotus, et nõrku vastaseid siin ei ole.

05.08.2014 VII ja VIII VOOR

Eelmise päeva õhtul toimus Eesti koondisel välkkoosolek, kus korrati üle üldine mängutaktika ning alla kahetunnist mängu enam ei lubatud teha. Meie tüdrukud olid eelmistest partiidest nii taktikaliselt kui ka mänguliselt tublisti õppinud ning täna tuli kontosse mõlemale 3 punkti (1 viik ja 1 võit mõlemale).

06.08.2014 IX VOOR

Põhiturniiri viimases voorus võtsid mõlemad tüdrukud nõuks teha iga hinna eest tugev mäng,  Triinu vastaseks oli Vene kabetüdruk ning Meriliil Poola kabetaja. Mõlemal tüdrukul õnnestus saavutada võitluslikud viigid. Triinu mängupikkuseks kujunes 4, 5  tundi, kuni viimase võimaluseni üritas Triinu mängu dikteerides võitu välja mängida, kuid vastane mängis kindlalt ja tulemuseks viik.

Kokkuvõttes saavutas Triinu kabe Euroopa meistrivõistluste põhiturniiril oma vanuseklassis tubli 9 koha (Triinul on ka järgmine aasta võimalik samas vanuseklassis mängida). Merilii saavutas mini-kadettide vanuseklassis samuti tubli 12 koha, äramärkimist väärib see, et Merilii mängis viiki truniiri võitja Vera Gorbachevaga (seda suutsid ainult kõige tugevamad).

Kokkuvõtlikult võiks öelda põhiturniiri kohta, et mõlemad tüdrukud on teinud varasemate turniiridega suure sammu liidritele lähemale ning kohad esikuuikus ei olnud mõlemal tüdrukul üldse võimatud.

07.08.2014 VÄLK

EM viimase päeva hommikul kell 09.00 algas 100 ruudu välkturniir. Eesti võistkonnas osalesid välgul kõik põhiturniiril mänginud kabetajad, teistel koondistel osalesid lisaks ka spetsiaalselt selleks võistluseks valmistunud poisid ja tüdrukud. Mängiti 9 vooru.

Jõgeva kabeklubi tüdrukutest  – Triinu tegi  väga hea tulemuse, saavutades 9 punktiga 12 koha 25 tüdruku hulgas, 5 vooru järel oli Triinu lausa 6 kohal, kuid siis tulid vastaseks välgu võitnud ja teiseks jäänud tüdrukud ning ajaga kaotades langes Triinu lõpuks 12 kohale.

Merilii viimase päeva välk kahjuks ebaõnnestus, esimese vooru tubli viigile järgnes kaks ootamatut kaotust, mis segasid keskendumist praktiliselt välturniiri lõpuni, vaid kaks vooru enne lõppu suutis Merilii ennast koguda ning võtta kohustuslikud võidud, mis tõi 26 võistleja hulgas 22 koha. Eks välgu eripära ongi see, kes suudab kaotustest kiiremini toibuda ja keskenuda korralikult juba uule mängule.

Kui võtta tüdrukute EM kokku, siis võiks sellele hindeks panna tugeva nelja (jätame arvestamata Merilii välk`u, lihtsalt ei olnud tema päev).

Siinjuures tahaks eriti tänada tüdrukuid enne EM`i kuuaega intensiivselt ettevalmistunud Enno Eermaad, loomulikult tänusõnad  ka Uno Plakk`ile, kes tervisest tulenevalt ei saanud viimases ettevalmistus faasis tüdrukutele enam teadmisi jagada.

 


Põhiturniiri lõppseis Eesti noortel –

Juuniorid poisid (osalejaid 28)

Hendrik Tamm 10 punktiga 9 koht.

Juuniorid tüdrukud (osalejaid 16)

Johanna Sild 8 punktiga 11 koht;

Veronika Pikkel 4 punktiga 15 koht.

Kadetid poisid (osalejaid 30)

Andreas Tulva 10 punktiga 11  koht;

Aaron Soo (kes võistles endast oluliselt vanemate poistega) 1 punktiga 30  koht.

Kadetid tüdrukud (osalejaid 22)

Anneli Trees 10 punktiga 10 kohat;

Britta-Elisabeth Koorem  5 punktiga 19 koht;

Karmen Vagula 2 punktiga 22 koht.

Minikadetid poisid (osalejaid 30)

Andreas Jürgenson 9 punktiga 18 koht;

Karl Richard Esvald 7 punktiga 25 koht;

Kaspar Padar 7 punktiga 27 koht;

Minikadetid tüdrukud (osalejaid 24)

Maria Jõesoo 10 punktiga 9 koht;

Merilii Jalg 9 punktiga 12 koht;

Rebecca Riisna 7 punktiga 21 koht.

Euroopa lootused poisid (osalejaid 24)

Kris Taimre 7 punktiga 19 koht;

Robert Antoi 7 punktiga 20 koht.

Kristofer Diligentov 5 punktiga 23 koht.

Euroopa lootused tüdrukud (osalejaid 22)

Triinu Jalg 10 punktiga 9 koht,

Berit Antoi  2 punktiga 21 koht.

 

Lisa kommentaar